2011. szeptember 24., szombat

Kendermag Kapszula-Omega 3-6-9 - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Kendermag Kapszula-Omega 3-6-9 Plusz hozzáadott C-vitamin tartalom 100db
Leírás a Termékről!
A zsírok "kétoldalúak": míg az egyik fajta zsír kimondottan hizlal, és anyagcsere-zavarokat okoz, érelmeszesedést, szívinfarktust, szerv-elzsírosodást, máj- és epefunkciós zavarokat, reumát, ízületi megbetegedéseket, és akár daganatképződést is kiválthat, addig a másik típusú megakadályozza ugyanezen betegségek kialakulását, illetve segíthet meggyógyítani a már meglévő betegségeket.
A Földön élő több mint 3 millió ehető növény közül nincs még egy olyan, amelynek táplálkozási értéke összehasonlítható lenne a kendermagéval. A kendermag az összes olyan fehérjét, esszenciális zsírsavat és étkezési rostot tartalmazza, amely szükséges ahhoz, hogy az ember hosszú hetekig túléljen valamilyen kritikus helyzetet (pl. intenzív fogyókúrát).
A kendermag ideális forrása valamennyi esszenciális zsírsavnak, mint pl. omega-3 zsírsavaknak, vagy másnéven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz linolénsavnak. A kendermag emellett jelentős mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is, amelynek komoly terápiás hatása van.
Az aminosavak kiemelkedő jelentőségűek az élővilág számára, mivel a fehérje molekulák építőkövei. Az emberi testben 25 féle aminosav található, ezek közül 20 fehérjeépítő. A szervezet a fehérjéinek és nitrogéntartalmú alkotórészeinek felépítéséhez, és ezek újraképzéséhez szükséges aminosavakat a táplálék fehérjéi adják. A kendermagban lévő fehérjék mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethez, és könnyen emészthetőek.
A kendermag pozitív hatásai: csökkenti a koleszterin- és triglicerid szintet, segít megelőzni a szív- és érrendszeri problémákat, csökkenti a vérnyomást, elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt, kiüríti a szervezetből a felesleges zsírt, erősíti az immunrendszert, agyműködést serkentő (fehérjepótlás az agyban). Rendszeres fogyasztása alapvetően segíti szervezetünket abban, hogy megelőzzük vagy javítsuk a rosszindulatú elváltozásokat.
Miért izgalmas növény a kender?
A kendermag (angolul: hemp seed) már évezredek óta szerepel az emberi táplálkozásban, kiemelkedő táplálkozási értéke miatt.
Esszenciális aminosav-, esszenciális zsírsav- és étkezési rosttartalma ideális táplálékforrásul szolgált.
De csak az utóbbi évtizedekben történő kutatások bizonyították be, hogy a kendermag ösztönös fogyasztásának volt racionális alapja. A növény több mint 60 gyógyhatású anyagot tartalmaz.
A növényvilágban a legnagyobb mennyiségben csak a kender tartalmaz olyan, esszenciális zsírsavakat - linolsavat és linolénsavat - amelyeket a szervezet nem képes önmaga előállítani és jelenlétük elengedhetetlen a szervezet normális működéséhez.
Az agy természetes cannabisa
Egy évtizeddel ezelőtt a kutatók olyan receptorokat fedeztek fel az agyban, amelyekbe a cannabinoidok pontosan beleillenek, mint kulcs a zárba.
Ezeket a receptorokat elsősorban a központi idegrendszerben és az immunrendszer elemeiben mutatták ki.
A legújabb kutatások középpontjában a cannabisszerű anyagok, az úgynevezett endogén cannabinoidok állnak. Ezeket a vegyületeket a szervezet önmaga is képes előállítani. Az agyban olyan fontos rendszert alkotnak, amely segítségével az agysejtek egymással kommunikálni képesek, finomhangolást végeznek azokban az idegkapcsolatokban, amelyek a memóriáért és más tudatfolyamatokért felelősek.
Az agy "természetes cannabisa" percmennyiségben van jelen és hatása nagyon kicsiny. Az agy által előállított "cannabis" elengedhetlenül fontos a mindennapi gondolatokhoz, olyan kémiai anyag, amely kihat a mozgást, a gondolatokat és az észlelést magába foglaló testi funkciók leg fontosabbjaira.
Nem illegális a kender?
A nemesített hibrid kendermag (Cannabis sativa - jelentése: hasznos kender) nem tartalmaz THC-t, ezért tudatmódosító hatással nem, viszont számos értékes élettani hatással rendelkezik.
A termék nemesített, az európai szabályozásnak megfelelő kender kivonata.
Mivel nem tartalmaz pszichoaktív anyagokat, ezért nem okoz függőséget. A benne található protein olyan fehérje, ami hasonló az emberi vérben található fehérjéhez (nem testidegen anyag).
Az ideális kendermagolaj
A kendermagolaj az egyedüli magolaj, amelyben szinte nincsenek telített zsírsavak, viszont közel 90%-ban telítetlen zsír savakból áll. Linolsavat (omega-6) 50-60%-ban, alfa-linolénsavat (omega-3) pedig 15-20%-ban tartalmaz.
Ez a linolsav/linolénsav arány megfelel az esszenciális zsír savak napi beviteléhez javasolt mennyiségnek és ebben az összetételben egyedülálló a természetben.
A linolsav és az alfa-linolénsav mellett a kendermagolaj kb. 2-6% gamma-linolénsavat (GLA) is tartalmaz. A GLA egyike az esszenciális zsír savaknak. A szervezetben legalább olyan fontos szerepük van, mint a vitaminoknak. Hatásos ízületi gyulladásban (rheumatoid arthritis), gyulladással járó rendellenességekben, fekélyek kezelésére.
A kender termesztése biogazdálkodásnak tekintető, mert gyakorlatilag nincsenek betegségei, kártevői, így termesztéséhez nem szükségesek gyomirtók és növényvédőszerek.
Felhasználási javaslat: 1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint 2 kapszula/nap


Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Az aukció vége: 2011-09-28 13:00
. Kendermag Kapszula-Omega 3-6-9 - Jelenlegi ára: 1 000 Ft