2011. szeptember 22., csütörtök

Venetianer Pál : Molekulák, gének, sorsok: ( - Jelenlegi ára: 1 775 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Molekulák, gének, sorsok: (Tudomány-egyetem)A könyv listaára: 1871 Ft. Leírás:
Venetianer Pál tudományos kutatásai mellett már több évtizede jelentet meg olyan tudománynépszerűsítő könyveket, melyek közérthető, ugyanakkor precíz módon ismertetik a molekuláris biológia és a genetika történetét, felfedezéseit. A jelen kiadvány a tudomány két alapvető kérdésére keres választ. Az egyik, - amit a szakirodalom nature-nurture(természet-nevelés) problémaként emleget -, arra keres választ, hogy mennyiben határozzák meg az élőlények tulajdonságait, természetét, sorsát a gének, és mennyiben a körülmények hatalma? A genetikai determinizmus hívei tagadják a nevelhetőséget és a genetikai átöröklést végzetesnek tekintik. A huszadik században két nagy ideológia is kapcsolható a fenti elméletekhez. A genetikai determinizmust hirdető náci fajelmélet és az átörökítést tagadó kommunizmus. A második kérdéskör a rész-egész, vagyis a redukcionizmus-holizmus ellentétpár köré épül. Bővebben: igaz-e, hogy a legbonyolultabb életjelenségek is visszavezethetőek a sejteket alkotó molekulák szerkezetére, vagy ellenkezőleg: az egész nem egyenlő a részek összességével, hanem több annál. A megoldás természetesen valahol a kettő között található, így a szélsőséges vélemények mindkét problémakör esetében mára eltűnőben vannak. Az alapvető fogalmak magyarázatát tartalmazó bevezetőt követően húsz, a közelmúlt szakirodalmából vett esetleírást olvashatunk, melyek jól szemléltetik a tudomány legújabb felfedezéseit a témában. Olyan izgalmas ügyek nyomozását követhetjük végig, mint a csaló baktériumok, a színváltó hernyók, a transzvesztita muslicák, az illattól megvaduló egerek, a macsó halak esete stb. A könyv végén a biológiai szakkifejezések magyarázatát találjuk. A szerző azoknak a laikus érdeklődőknek szánja művét, akik nem csak érdekes, de pontos információkra vágynak a genetikával és a molekuláris biológiával kapcsolatban. A könyv oldalait Szűcs Édua szellemes illusztrációi kísérik. ISBN: 978-963-9731-48-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 10. 00 és 17. 00 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 775 Ft

Az aukció vége: 2011-09-18 20:14
. Venetianer Pál : Molekulák, gének, sorsok: ( - Jelenlegi ára: 1 775 Ft